Egészségfutás a Károli Közösségi Napokon

Egyetemünk Pedagógiai Kara és Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kara hagyományteremtő programra hívta hallgatói közösségét.

A Gyimóthy Gergely és Lőkös Dániel tanár urak által szervezett egészségfutás az 1Kor. 6. 19–20. igeversekre épített, miszerint a Biblia buzdít a mértékletes testedzésre. Az evangélium több helyen arról is tanít minket, hogy a rendszeres edzéssel a testi képességeink javulását, az egészségünket szolgáljuk, ne a társadalmi elvárások hiábavalóságát!

A rendszeres futás egészségfokozó hatásait közösen, károlis közösségben is megtapasztalhatták a résztvevők. A karok közötti kitűnő kapcsolatok további erősítését, egymás megismerését, az egészségtudatos szemlélet elmélyítésén alapuló barátságok születését célzó eseményt az időjárás is a kegyeibe fogadta: a szervezők a futás (és a többi szív-keringési-légzési rendszer egészségét támogató fizikai aktivitás) élettani, lélektani, szociális hatásait és az egészségmegőrzés módszertanát röviden bemutató előadása után a népes futóközösség ragyogó napsütésben indult útnak a GESZK épülete elől az ÁJK tornaterméhez. A futás utáni zenés nyújtást követően az ülő életmód egészségügyi kockázatait ellensúlyozó gerinctorna gyakorlatok módszertanát ismerhették meg a lelkes hallgatók, majd a fényképeken is látható "keménymag" a GESZK épületébe is együtt futott vissza, természetesen miután közösen megkomponálták és elénekelték a károlis futók dalának refrénjét: „Legyél Te is KRE-s, egészséges, szellemes!”.

Köszönjük az egyetem támogatását és a résztvevőknek a jó hangulatot, bízunk benne, hogy a hétköznapokban is sokan a közösen megélt élményekből merítve találnak motivációt, hogy kiaknázzák a rendszeres testmozgás jótékony hatásait!

Egészségfutás a Károli Közösségi Napokon Egészségfutás a Károli Közösségi Napokon

Következő események




Közösségi Média

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Galéria

 

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ