BorKatedra | Szeminárium a Magyar Borról címmel indít választható kurzust egyetemünk az Állam- és Jogtudományi Kar, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar és a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar budapesti képzési helyű, nappali munkarendű képzésben részt vevő hallgatói számára.
A Magyar Bormarketing Ügynökség által összeállított, a magyar borkultúrát középpontba állító tantárgy oktatásával a fiatalok olyan tudásanyag birtokába jutnak, amely felöleli a bor termeléséhez, értékesítéséhez, értékeléséhez és fogyasztásához kapcsolódó ismereteket, elősegíti a tudatos, mértékletes, minőségorientált borfogyasztás elsajátítását.
Az elméleti tudásanyag mellett a hallgatók ismeretszerző borkóstolás keretein belül szerzik meg a kulturált, felelős borfogyasztásról és a bor értékelésének alapjairól szóló ismereteket, emellett széles körű tudásra tesznek szert többek között Magyarország borvidékeiről, a főbb bortípusokról és ételpárosításokról is.
A tananyagot elismert szakemberek, nemzetközi borakadémikusok, top sommelier-k, borszakírók oktatják majd, így a gondosan összeállított tananyag mellett az előadók személye és szakértelme is garantálja az értékes kreditpontokat érő képzés magas színvonalát.
A 2 kreditértékű szabadon választható tantárgy esetén az oktatás 2024. október 5. (kedd) 16.00 órától indul és tömbösített formában, 6 alkalommal, kéthetente heti 4 tanórában kerül megtartásra.
A képzés szabadon választható kurzusként meghirdetésre került a Neptun egységes tanulmányi rendszerben.
Kép: bor.hu