Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten a KRE-GESZK szervezésében

A szociális ágazat gyermekvédelmi területének aktuális kérdéseit vitatták meg szerdán a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar Szociális Munka és Diakónia Intézete, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar Kálvin János Keresztyén Szociális Kutatóműhelye által szervezett konferencián a kecskeméti városházán. Az esemény szervezésében közreműködött Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) is.

Kecskemét az elmúlt egy évben immár harmadik alkalommal adott otthont a KRE szociális témájú konferenciájának. A mostani alkalommal megrendezett tanácskozás fő témája az óvodai és iskolai szociális segítés volt. A Kecskeméten megszervezésre kerülő szociális konferenciáknak több oka is van: egyrészt a KRE Kecskeméten is folytat szociális képzéseket (szociális munka, szociálpedagógia), másrészt kiváló kapcsolatot ápolnak a város szociális ellátórendszerével, és a meghívottak között a város és a térség szociális szakemberei állnak a középpontban.

A konferenciát Temesvári Péter jegyző és Homicskó Árpád Olivér, a KRE egyetemi tanára köszöntötte, míg igei köszöntőt Birinyi Márk intézetvezető-helyettes mondott. Az eseménynek két része volt: az első részben plenáris előadások keretében a gyermekvédelem elméleti és tudományos kérdéseit, valamint eredményeit vitatták meg, míg a második részben a gyakorlati tapasztalatokat mutatták be a résztvevők.

Homicskó Árpád Olivér előadásában a gyermekvédelem jogi szabályozásának kérdéseit tárgyalta. Lugosi József, a KRE adjunktusa a gyermekvédelem bírósági gyakorlatát mutatta be előadásában, míg Haász Sándor, a KRE docense a gyermekvédelem és felelősség viszonyáról beszélt. Pótor József arról tartott előadást, hogy milyen hangsúllyal jelennek meg a gyermekvédelmi gyakorlatok a KRE segítő szakemberképzéseiben.

A gyakorlati részben Csonka Imre, az ESZII szociális- és gyermekvédelmi igazgatója a gyermekbántalmazás kérdéséről beszélt. Simon Edina bemutatta a Hajnalcsillag Tanoda munkáját, míg Temesvári Ágnes, az ESZII szolgálatvezetője a szolgáltatás tapasztalatait és kihívásait ismertette.

A konferencia fontos platformot biztosított a szakemberek számára a találkozásra és tapasztalataik megosztására.

Kecskemét online hírportálja is beszámolt az eseményről, a cikk ide kattintva olvasható el.

https://hiros.hu/kozeppontban-az-ovodai-es-iskolai-szocialis-munka/

Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten képek Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten képek Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten képek Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten képek Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten képek Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten képek Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten képek Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten képek Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten képek

 

Következő események




Közösségi Média

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Galéria

 

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ