Tudományos Diákköri Konferencia felhívás

A Károli Gáspár Református Egyetem Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar felhívást tesz közé azon tehetséges hallgatók számára, akik a képzésük alatt önállóan vagy szerzőtársaikkal az általuk képviselt tudományterület színvonalát nívós és újszerű kutatással kívánják emelni. A cél érdekében Karunk Tudományos Diákköri Konferenciát szervez a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális (Társadalomtudományi) területen.

A Tudományos Diákköri Konferencia lehetőséget nyújt a leendő szakembereknek és kutatóknak, hogy szakterületüket építsék hiánypótló tudományos munkájukkal. A hallgató továbbá megméretheti magát társai körében munkájának bírálatra nyújtásával és előadásával.

A kari TDK menete:

1.) A hallgatóknak április 8-ig jelezniük kell, hogy el kívánnak-e indulni a félév végi kari TDK fordulón (ez alapján készíti elő az adminisztratív feladatait a Kar). Itt már meg kell adni a dolgozat címét és a választott oktatói mentor nevét.

2.) A pályamunkákat április 19. éjfélig kell elküldeni a szakterületi kari/intézeti TDK titkárok részére emailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

3.) Az egyes pályamunkákat a Kar által összeállított szakterületi bizottság értékeli szakmai és formai kritériumok mentén. Az értékeléseket a Kar TDK bizottságai írásban eljuttatják a dolgozatok szerzőinek legkésőbb 2024. május 2-ig.

4.) A kari TDK fordulón a hallgatók bemutatják egy 15 perces prezentáció keretében dolgozataikat. A pályamunka előadását követően a szakterületi bizottság értékelő ülést tart, ezt követően kihirdeti a pályamunkák végleges pontozását, amely az írásos pályamű és a szóbeli prezentáció minőségi kritériumai által határoz meg. Ezt követően a szakterületi bizottság kihirdeti az OTDK-ra továbbjutó pályamunkákat. A bizottságnak lehetősége van helyezések és különdíjak odaítélésére a központi OTDK felhívás szabályai szerint.

A részvétel feltételei:

  • A jelentkező a 2023/24 II. félévében aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar valamely alap vagy felsőoktatási szakképzésében.
  • Abszolutóriumot még nem szerzett az adott képzésen.
  • Államilag támogatott vagy önköltséges képzésben vesz részt.
  • Nappali, levelező vagy egyéni tanrendben végzi tanulmányait.
  • Több szerző esetén, minden szerzőtárs által jóváhagyott és aláírt szerzői nyilatkozattal rendelkezik.

 

Dolgozat formai követelményei:

  • Times New Roman betűtípus 12-es betűméret. A fejezetcímek Times New Roman betűtípussal 14-es betűméretben félkövér formában szükséges megadni. Az alfejezet esetében Times New Roman betűtípussal 12-es betűméretben félkövér formában.
  • A dolgozatot a címet, fejezetcímeket és alcímeket kivéve sorkizárt, szimpla sorközzel szükséges tagolni.
  • A pályamunkák maximális oldalszáma 80 oldal.
  • A pályamunkákat PDF formátumban szükséges beadni.

 

Határidők:

  • április 08. Nevezés és kísérődokumentumok leadásának határideje.
  • április 19. Dolgozat leadásának határideje.
  • május 03. Kari TDK forduló időpontja.

 

Jelentkezés módja:

  • A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat PDF formátumban 2024. április. 8. éjfélig várjuk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címekre.
  • A pályamunkákat 2024. április 19. éjfélig várjuk ugyanezen email címekre.
  • Jelentkezési lap

 

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Galéria

 

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ