Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a III. Ipar 4.0 konferencia

2023. február 28-án a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar szervezésében került megrendezésre a III. Ipar 4.0 Válságokon túl? Energia és fenntarthatóság című konferencia a Francia Intézetben.

A konferencia a jelenlegi világunk legaktuálisabb rövid és hosszabb távú folyamataival foglalkozott. Az instabillá vált, számos konfliktussal küzdő környezet problémáira keresték az előadók a mély és tudományos válaszokat. Technológiaváltás és klímaváltozás, járvány és háború – mind olyan jelenségek, fogalmak, amelyek egy forrongó, mozgásban lévő világot írnak le. Ilyen helyzetekre a hétköznapok rövid távú válaszokat adnak, míg a tudomány tartósan működő, hosszú távú megoldásokra törekszik. Ennek megalapozásában segített a konferencia.
Az egyetem feladata a jövőképalkotás – ebben a feladatban vállalt szerepet a GESZK konferenciája, annak 40 előadója és mintegy 150 résztvevője az ország 8 egyeteméről és a Károli számos karáról.
Előadást tartott többek között Báger Gusztáv, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója, Hegedüs Éva, a Gránit Bank vezérigazgatója, a Közgazdasági Társaság főtitkára, Kovács Pál, az Energiahivatal elnöki főtanácsosa, illetve Kovács Tamás, a Stellantis konszern regionális igazgatója, és nem utolsó sorban Mészáros József, a GESZK dékánja, illetve Homicskó Árpád Olivér, az ÁJK dékánhelyettese. Az esemény szervezői külön figyelmet szenteltek annak, hogy a hallgatók önálló teret kapjanak a konferencián.

Következő események




Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Galéria

 

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ