FLIGBY online vezetés-fejlesztő hallgatói verseny

A Károli Gáspár Református Egyetem Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kara menedzsment csapatversenyt hirdet hallgatók számára.

Tudatosan gondolkodsz a jövődről? Akkor ez a verseny Neked szól!

Készülj fel a munka világára egy több nemzetközi díjjal kitüntetett online szimulációs játékprogrammal, és nyerd meg a fődíjat!

A Károli Gáspár Református Egyetem Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kara menedzsment csapatversenyt hirdet hallgatók számára. A program célja, hogy gyakorlati támogatást adjon a globális versenykörnyezetben működő innovatív szervezeteknél való sikeres elhelyezkedéshez, vagy önálló vállalkozás/start-up elindításához.

A versenyzők értékes visszacsatolásokat kapnak az üzleti élet szakmai kihívásainak eredményes megválaszolásához szükséges 29 alapkészségeikkel kapcsolatban, az első három helyezett pedig speciális, angol nyelvű fejlesztő programon vesz részt.

Hogyan működik a verseny?

1. Alakíts csapatot!

Az átütő sikerek már ma nem egyéni erőfeszítések mentén jönnek létre. Első feladat ezért, hogy két másik vállalkozó kedvű hallgatóval alkoss három fős csapatot, és nevezettek be a versenyre.

A jelentkezés módja, határideje: 2023. február 28., a Dékáni Hivatal által küldött elektronikus jelentkezési felületen: https://forms.office.com/e/TNAH6ATLhb

A verseny hivatalos elindítására 2023. március 1-én, 13:00 órakor kerül sor egy rövid bemutató keretében.

A résztvevők a bemutató után kapják meg a hozzáférést a szimulációhoz.

2. Első forduló: Oldjátok meg a szimulációt!

A verseny első szakaszában az egyéni és a csapatmunka összhangját teszteljük. A csapatok tagjai egyénileg oldják meg a világhíres magyar tudós, Csíkszentmihályi Mihály által megtervezett online vezetés-fejlesztő szimulációt, a FLIGBY®-t amelyben egy kaliforniai borászatot kell növekedési pályára állítani.

Az egyéni eredményeket (a borászat kulcs teljesítménymutatóiban elért pozitív változásokat) csapatszinten összesítjük, és a csapatokat eszerint rangsoroljuk.

A folyamat végén az egyéni tanulságok mellett részletes riporttal is gazdagodsz, amelyben összesen 29 mutatóban hasonlíthatod össze a saját eredményeid másokéval. A FLIGBY riportból kiderül, hogy képes voltál-e sikerre vinni a küldetésed, és megnyerni a rangos „Spirit of the Wine” borászati díjat, miközben megtudhatod magadról, hogy a csapat vezetése során milyen erősségeket mutattál fel vezetőként, illetve hol vannak a fejlesztendő területeid. Az összehasonlítás alapját a több ezer játékos adja, aki már megpróbálkozott a Turul Borászat vezetésével. A verseny végén ráadásul még hónapokig ingyen használhatod a FLIGBY-t, kipróbálva azt, hogy különböző vezetői döntések milyen következményekhez vezetnek.

A szimuláció megoldására (az első végigjátszásra, amely kb. 3 órát vesz igénybe) három hét áll majd rendelkezésetekre.

A szimuláció elvégzésének határideje: 2023. március 24., éjfél.

3. Második forduló, a döntő: Tartsatok egy prezentációt és nyűgözzétek le a zsűrit!

A szimulációs eredmények alapján határozzuk a döntőbe jutó öt legjobb csapatot. Ők kapnak lehetőséget arra, hogy Turul borászat vezetésével kapcsolatos tapasztalataikat egy 20 perces előadás keretében osszák meg a zsűri tagjaival, illetve FLIGBY-specifikus feladatokat oldjanak majd meg. A döntőben a csapatok a prezentáció mellett a FLIGBY-vel kapcsolatos egyéb feladatokat is megoldanak, az ezekért járó pontszámok alapján alakul ki a csapatok végső sorrendje.

A döntő időpontja: 2023. március 31.

A szakmai zsűri tagjai:

  • Dr. Mészáros József, a Károli Gáspár Református Egyetem Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Karának dékánja, a zsűri elnöke
  • habil Báger Gusztáv közgazdász, költő, az Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézete főigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára, a Monetáris Tanács tagja
  • Hegedüs Éva közgazdász, bankár, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója
  • Papp Zoltán, a texasi székhelyű Falcon Ventures kockázati tőkebefektető társalapítója, a Vespucci Partners igazgatósági tagja, befektetési partner
  • Vécsey Zsadány, az ALEAS Csoport társalapítója és vezetője,

 

Az első három csapat nyereménye egy egynapos készségfejlesztő program, amely a vállalati világ csoport-coaching módszertana segítségével biztosít személyre szabott felkészülést a karrierút sikeres megindításáéhoz.

A fejlesztő workshop vezetője Dr. Buzády Zoltán, a Corvinus Egyetem docense, szervezet- és vezetésfejlesztési szakértő, a Leadership and Flow Global Research Lab vezetője.

 

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Galéria

 

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ