Lónyay Vezetéstudományi Előadások - beszámoló

A 2022-ben az év fiatal cégvezetőjének választott Horváth Domokos volt az előadó 2023. április 12-én szerdán a “Lónyay Vezetéstudományi Előadások” soron következő alkalmán.

A Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar, illetve a karon működő Lónyay Menyhért Gazdaság- és Vezetéstudományi Kutatóműhely 2023-ban indult rendezvénysorozata ötletgazdája és koordinátora, Bedekovics Péter kari TDT-elnök, egyetemi tanársegéd köszöntötte a megjelenteket és az előadót. A GESZK-en 2023 őszétől indul a “digitalizáció a gazdaságban” szakirány a gazdasági képzéseken, ami különös aktualitást ad a “Vezetés és szervezés a digitális korban” című előadásnak, mely által a kar egy fiatal és sikeres cégvezető személyén keresztül is arra szeretné inspirálni hallgatóit, hogy legyen bátorságuk élni korunk adta lehetőségekkel, s tudatosan tervezzék karrierjüket.

Horváth Domokos, a Greenformatics Solutions Kft. ügyvezetője a hétköznapokból merített gyakorlati példákkal illusztrálta előadását, melyben végigvezette a népes hallgatóságot a digitális érettség öt szintjén. A 21. században megfigyelhető kétféle cég létezése: az egyik a digitalizáció előtt jött létre, s rengeteg tudatos munka szükséges számukra, hogy működésüket hozzáigazítsák a modern kor kívánalmaihoz. A másik kategória azon cégek és szervezetek, amelyek már eleve erős digitalizációs közegben jöttek létre.

Horváth Domokos tapasztalata szerint a legtöbb cég és szervezet egy szoftverrel szeretne belső szervezeti hányosságokat megoldani, de ez önmagában nem elegendő. Egy ilyen eszköz bevezetéséhez tudatosságra, képzésekre, gyakran a szervezet fejlesztésére van elengedhetetlen szükség: “Nem az eszköz a lényeg. A legfontosabb, hogy mindenki értse a szervezeten belül, hogy milyen eszközöket alkalmazunk!”

Az előadás prezentációja a korábbi alkalom előadásával együtt megtalálható a Lónyay Kutatóműhely oldalán.

A Lónyay Vezetéstudományi Előadások következő alkalmán 2023. május 10-én szerdán Kiss Ulrich SJ jezsuita szerzetes, közgazdász, korábban menedzser és szakkollégiumi rektor lesz vendégünk, aki “Management by Jesus” címmel tart előadást.

Vezetés és szervezés a digitális korban pdf

 

Következő események




Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Galéria

 

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ