Károli Közösségi Napok (őszi tréninghét)

2022. október 24-28. között kerül megrendezésre egyetemünkön a Károli Közösségi Napok. Az őszi tréninghét témája ezúttal a Közösségteremtés lesz.

Az összegyetemi Nyitó áhítatra 2022. október 24-én, 9 órakor kerül sor a megújult Ráday-ház kápolnájában (1092 Budapest, Ráday u. 28., IV. emelet). Igét hirdet Nt. Vass Réka Adrienn intézményi lelkipásztor. Az istentiszteletre az alábbi linkre kattintva lehet regisztrálni: http://www.kre.hu/treninghet-nyito-istentisztelet/

 További központi programjaink:

2022. október 24. (hétfő)

10.30 - 11.15: Prof. Dr. Trócsányi László rektor és Prof. Dr. Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület korábbi püspökének, az MRE Zsinatának korábbi lelkészi elnökének, a Hittudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanárának pódiumbeszélgetése az Egyetemen való közösségteremtésről   
Moderátor: Dr. habil. Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja
Helyszín: Károlyi-Csekonics Palota, 1088 Budapest, Reviczky u. 6. Aula
A program regisztrációköteles, hallgatóink a Neptun-rendszerben tudnak jelentkezni.

11.30 - 12.15: Pódiumbeszélgetés a sport közösségteremtő erejéről olimpikonokkal
Beszélgetőpartnerek: Szabó Gabriella, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, károlis joghallgató; Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Sárfalvi Péter, világ- és Európa-bajnok öttusázó, a KRE Sportiroda igazgatója
Moderátor: Gyenesei Leila világbajnok öttusázó, műsorvezető, KRE ÁJK-n végzett jogász szakos alumni hallgató
Helyszín: Károlyi-Csekonics Palota, 1088 Budapest, Reviczky u. 6. Aula
A program regisztrációköteles, hallgatóink a Neptun-rendszerben tudnak jelentkezni.

 

Szabó Gabriella
háromszoros olimpiai, kilencszeres világbajnok és kilencszeres Európa-bajnok kajakozó, a KRE ÁJK joghallgatója

A sportág háromszoros olimpiai bajnoka 1995-ben kezdett kajakozni a KSI SE színeiben, 2003-ban szerezte meg első ifjúsági világbajnoki bronzérmét K–4 500 méteren. 2009 és 2016 között három olimpiai győzelmet és kilenc világbajnoki elsőséget szerzett. Ebben az időszakban a női csapathajó megingathatatlan vezérevezősévé nőtte ki magát, és tökéletes párost alkotott Kozák Danutával. A riói olimpiai játékokat követően többször is edzőt váltott, végül visszatért Tóth Lászlóhoz, akivel együtt nyerte meg két aranyát Brazíliában. Számos díjban, kitüntetésben részesült, 2012-ben "A magyar kajaksport örökös bajnokának" választották. 2020-ban vonult vissza a profi sporttól, 2022-től a Magyar Olimpiai Bizottság marketinges munkatársaként dolgozik, jelenleg is a KRE ÁJK jogász szakos hallgatója.

Dr. Kiss Gergely
háromszoros olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, és világbajnok vízilabdázó, jogász

1986-ban kezdett vízilabdázni a BVSC-ben. A nemzeti csapatban 1994. márciusában Görögország ellen mutatkozhatott be. 1997-ben felnőtt Európa-bajnok, 1998 januárjában vb-ezüstérmes lett. Az 1997-98-as szezonban a Posillipo Napoliban szerepelt, csapatával megnyerte a bajnokok ligáját. A következő évadban visszatért Magyarországra és az Újpesthez igazolt, akikkel elhódította a LEN-kupát. 1999-ben ismét Európa-bajnok, 2003-ban pedig világbajnok lett a magyar vízilabda válogatottal. Egymást követő három olimpiai játékon (2000-ben, 2004-ben, 2008-ban) olimpiai bajnok lett a nemzeti vízipóló csapattal.
Karrierje során számos szakmai és állami kitüntetéssel ismerték el munkáját, 2004-ben a világ legjobb játékosának választották. Pályafutása során több külföldi klubban is játszott, többek között Montenegróban és Máltán is.
2013-ban megalakította az úszással és vízilabda előkészítő-tanfolyamokkal foglalkozó Modern Sport Akadémiát. 2022-ben a MATE-Gödöllői EAC-MSA vezetője lett.

Gyenesei Leila
Világ- és Európa-bajnok öttusázó, olimpikon; jogász szakos alumni hallgatónk

Gyenesei Leila több sportot próbált, mindegyikben remekelt, de az öttusában teljesedett ki: öttusa sportágban kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok sportolónő. Pályafutását triatlon versenyzőként kezdte, majd 2006-ban a torinói téli olimpián sífutóként vett részt vett. Az ausztriai Ramschauban megrendezett magyar bajnokságon a 30 kilométeres távon győzelmet is aratott. Ezután sífutó pályafutását befejezte. A Budapesten rendezett 2008-as öttusa-világbajnokságon, tagja volt a világbajnok magyar váltónak, míg egyéniben 6. helyezés ért el. Sportolói munkáját 2011-ben Junior Prima díjjal jutalmazták, emellett négyszer is "Az év magyar öttusázójának" választották. 2014 decemberében bejelentette visszavonulását. A KRE ÁJK-n szerzett jogi diplomát. Jelenleg az Arena4 sportcsatorna műsorvezetője, riportere.

Sárfalvi Péter
négyszeres világbajnok és hatszoros Európa-bajnok öttusázó, a KRE Sportiroda igazgatója

1979-től volt a Csepel SC sportolója. 1993-ban második volt a világ kupa-sorozatban, majd 1995-ben megnyerte a római és a budapesti vk-versenyt is. Európa-bajnokságon 1995-ben indulhatott első alkalommal, ahol egyéniben 9., csapatban első lett. Az ugyanezen évben megrendezett világbajnokságon egyéniben szintén 9., csapatban első volt. Az 1996. évi nyári olimpiai játékokon összesítésben a 21. helyen zárta a versengést. 1997-ben megnyerte a Schwechater kupát, a perpignani vk-versenyt és a magyar nagydíjat is. A júniusi ob-n megszerezte első felnőtt magyar bajnoki címét. Az év végén elnyerte "Az év magyar öttusázója" címet. 1998-ban első volt a mexikói vk-versenyen és a magyar nagydíjon is. 1999-ben mindhárom versenyszámban Európa-bajnok lett, majd a budapesti vb-n csapatban és váltóban lett első. 2003-ban jelentette be visszavonulását.
2005-től 2016-ig a Hír TV műsorvezetője és hírolvasója volt. 2011-től a Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület elnöke volt. 2017-2019 között az utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkári pozíciót töltötte be.
Jelenleg a KRE Sportiroda igazgatója.

 

2022. október 25. (kedd)

2022. október 25-én 8-15 óra között összegyetemi Sportnapot hirdetünk, melynek a FTC Népligeti Sportközpontja (1101 Budapest, Vajda Péter utca) ad otthont. Hallgatóink a sportnapon különböző sportágakban mérhetik össze a tudásukat, úgy mint a kézilabda, röplabda, kosárlabda, labdarúgás, kidobós, buborékfoci, vagy teqball, de ezen kívül belekóstolhatnak a rugby, cheerlading vagy a darts foci világába is.

A rendezvény házigazdája Gundel Takács Gábor sportriporter. A helyszínen tombola és garantált, értékes nyeremények várják résztvevőket, mint például színházjegyek, konditerembérlet, úszóbérlet, VR-park belépőjegyek. A rendezvényre elfogadta meghívásunkat több országosan ismert sztársportoló is, akikkel lehetőség nyílik majd a helyszínen találkozni, beszélgetni.

Amennyiben a Károli Sportnapon való részvételt tréninghetes kurzusként szeretné beszámíttatani a hallgató, akkor a Neptunon fel kell vennie a “Sportnap” tréninghetes kurzust. Ezt követően pedig a választott program regisztrációs linkjén kell beregisztrálnia magát.
Természetesen a Sportnapra azon hallgató is tud regisztrálni, aki nem vette fel tréninghetes kurzusként.

 

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Galéria

 

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ