Vadászterület címmel tartott előadást Dr. Görgényi István olimpiai ezüstérmes és világbajnok vízilabdázó, olimpiai aranyérmes szövetségi kapitány, a Hunting Territory alapítója és ügyvezetője

2023. március 22-én szerdán került megrendezésre a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar, illetve a karon működő Lónyay Menyhért Gazdaság- és Vezetéstudományi Kutatóműhely által szervezett “Lónyay Vezetéstudományi Előadások” első alkalma, melyen Dr. Görgényi István olimpiai ezüstérmes és világbajnok vízilabdázó, olimpiai aranyérmes szövetségi kapitány, a Hunting Territory alapítója és ügyvezetője tartott érdekfeszítő előadást: a “Vadászterület” módszerről.

Az alkalom kezdetén Bedekovics Péter egyetemi tanársegéd, a Lónyay vezetéstudományi Előadások ötletgazdája és szervezője köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy szeretnék, ha ez az előadássorozat egy hagyományos és színvonalas, ismert eseménysorozattá válna. Ezért is óriási megtiszteltetés, hogy Dr. Görgényi István, aki kiváló sportember, kiváló szakember és lebilincselő előadó, elfogadta a meghívást.

Ezt követően Prof. Dr. Mészáros József dékán úr köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy az egyetem legújabb karaként az a vízió hajtja a kar vezetését és munkatársait, hogy magas színvonalú, a tanórákon kívül is érdekes előadásokat és lehetőségeket nyújtó intézmény legyen ebből a fiatal karból. Megköszönte Bedekovics Péter református lelkész és egyetemi tanársegédnek, hogy az előadássorozat szervezésével aktívan hozzájárult, majd a kar nevében köszöntötte az előadót.

Dr. Görgényi István bemutatása után megtartotta előadását, melyben a sportéletben szerzett tapasztalataiból, majd kutatásokból kiforrott “Vadászterület” c. módszertanát mutatta be, mely a csoportdinamika, a vezetés és szervezés, szervezetfejlesztés és a magánélet emberi működéseit térképezi fel. “Az ember territoriális lény” - állítja az előadó, aki a profi sportból, illetve céges környezetből hozott példáival ezt jól illusztrálta is.

Az előadás végén a jelenlévő hallgatók és oktatók is több kérdést tettek fel. Megszületett a hallgatóságban az igény a folytatásra is, így Görgényi István megígérte, szívesen tart a jövőben egy második előadást is ebben a témában.

Az előadás prezentációja itt olvasható.

A Lónyay Vezetéstudományi Előadások következő alkalmán 2023. április 12-én szerdán 18.30-kor Horváth Domokos, közgazdász, a Greenformatics Solutions Kft. ügyvezetője, 2022-ben az "Év Fiatal Cégvezetője" (Bizalmi Kör) tart előadást “Vezetés és szervezetfejlesztés a digitális korban” címmel.

Balog Zoltán református püspök, volt emberi erőforrás miniszter “Keresztény vezetőként a közéletben?” c. előadását későbbi időpontban fogja megtartani.

előadás kép 1 előadás kép 2előadás kép 3

 

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Galéria

 

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ